Sociaal gedrag cursus

In de socialisatieperiode dient uw hond kennis te maken en leren omgaan met alles wat hij in zijn leven tegen kan komen. De optimale socialisatieperiode is de periode van geboorte tot de leeftijd van 12 maanden.

Mocht de hond niet gesocialiseerd zijn in de eerste maanden van zijn leven dan kan dat uiteraard nadien. Ook op latere leeftijd kan de Sociaal Gedrag Cursus zinvol zijn.

Doelen van de sociaal gedrag cursus

De doelen van de Sociaal Gedrag Cursus zijn onder andere de hond kennis te laten maken en zich leert aanpassen aan de normen van de individuen om hem heen, zodanig dat hij normaal kan functioneren.

Uiteraard kunt u zelf ook bepaalde doelen voor ogen hebben. Bijvoorbeeld: Als uw hond uitvalt naar ieder ander dier die hij tegen komt thuis in de tuin, tijdens een wandeling of bij een logeeradres of blaft naar iedere willekeurige voorbijganger. Hoe prettig is het dan dat uw hond leert omgaan met alle prikkels om zich heen? Dat u zorgeloos een heerlijke wandeling kan maken in het park?

Heeft u een bepaald doel voor ogen? Informeer uw instructeur hierover zodat jullie gezamenlijk kunnen werken om dat doel te behalen.

Cursus benodigdheden

  • Een gewone halsband (geen slipketting);
  • Een vaste lijn van ca. 1,80 meter lang (rollijnen zijn niet toegestaan);
  • Beloningssnoepjes;
  • Poepzakjes;
  • Een stuk speelgoed waar de hond gek op is (bij voorkeur een balletje met touw).

Inschrijving

Enthousiast geworden van bovenstaande informatie? Meld je dan nog vandaag aan voor de Sociaal gedrag cursus! Aanmelden kan via het contactformulier, stuur een e-mail of bel!